Inspiratie pentru un living room mic

Cu totii ne dorim ca spatiul in care petrecem timp, in cadrul caminului sa fie unul cat mai placut si sa ne faca sa ne simtim relaxati.

In cazul in care nu dispunem de un living foarte generos, exista cateva trucuri de care putem tine cont pentru a crea un spatiu aerisit.

Lumina naturala si artificiala

Lumina este unul dintre factorii care are puterea sa schimbe, optic, dimensiunea unui spatiu. Atat lumina naturala, cat si cea rezultata in urma amplasarii unei lustre, lampi de podea sau iluminatul ambiental sunt trucuri de care ne putem folosi pentru a crea un ambient placut.

Astfel, daca in momentul acesta exista vreo piesa de mobilier care obstructioneaza lumina naturala sa patrunda in camera, este recomandat sa repozitionezi acea piesa, astfel incat ferestrele sa ramana libere.

Un mod de a face o incapere sa para mai inalta este de a alege niste perdele si draperii montate din tavan si care sa atinga pardoseaua, in unele cazuri chiar sa formeze falduri pe aceasta.

Inspiratie pentru un living room mic

Dimensiunea covorului

Covorul joaca un rol important, de asemenea, in amenajarea unui living.

Contrar asteptarilor, un covor de dimensiuni mici va face o incapere sa para mai mica, decat un covor de dimensiuni generoase. Asadar, alege un covor care sa incadreze canapeaua, masuta de cafea si fotoliile.

Alegerea canapelei

O alta regula pe care trebuie sa o ai in vedere privesc piesele de mobilier pe care le doresti.

Pentru a avea un spatiu aerisit, incearca sa alegi piese care au picioare subtiri si inalte. Acestea lasa la vedere pardoseala, ceea ce face ca incaperea sa para mai mare.

Inspiratie pentru un living room mic

Paleta de culori

In ceea ce priveste paleta coloristica, pastelurile sunt recomandate pentru un efect luminos. Culorile pastel sunt ideale pentru un spatiu lejer si aerisit.

Inspiratie pentru un living room mic

Articol scris de Madalina Nini, designer interior Nini Design Studio.

Cauti solutii pentru caminul tau? Ne poti contacta aici.

# Inspiratie pentru un living room mic